Wat we doen

Ontdek hoe De Duurzame Dakvrienden jou kunnen helpen.

Groen doen is goed voor je poen.

De Duurzame Dakvrienden denken graag een stapje verder met je mee. Stap voor stap bouwen wij vol passie aan een duurzamere toekomst. Informeer vandaag nog naar de mogelijkheden voor jouw situatie en er is geen reden waarom je daar zelf niet beter van kan worden, verduurzaming loont!

Plaatsing van Zonnepanelen

Een dakvriend bedenkt voor jou een slim ontwerp voor de zonnepaneleninstallatie. Met je eigen groen opgewekte energie verlaag je direct je energierekening en houd je meer geld over om leuke dingen te doen.

Plaatsing van een Thuisbatterij

Bereid jouw woning voor op de afbouw van de salderingsregeling en laat een thuisbatterij plaatsen. Een thuisbatterij slaat energie van de zonnepanelen op die je thuis niet direct verbruikt en daar hangen veel voordelen aan!

Actieve Energiemonitoring

Krijg inzicht in de energiestromen in je woning of bedrijf door hoge resolutie energiemonitoring. Wij bieden zowel voor als na de plaatsing van zonnepanelen energiemonitoring aan.

Energiecoaching

Is het energieverbruik in jouw woning of bedrijf wel goed geoptimaliseerd? De energiecoach helpt jou graag bij het verkrijgen van inzichten in jouw energieverbruik en helpt jouw huis- of bedrijfssituatie te verbeteren.

Plaatsing van Zonnepanelen

Ga met een dakvriend om tafel en kom tot het ideale ontwerp voor een zonnestroominstallatie op jouw dak thuis of bij je bedrijf!

Met zonnepanelen op je dak wek je gratis stroom op. Deze gratis stroom streep je vervolgens weg tegen de investering van de zonnepanelen en je hebt al snel je zonnepaneleninstallatie terugverdient. Of de salderingsregeling nu wordt afgebouwd of niet, zonnepanelen blijven een goede investering aangezien deze op korte termijn terug zijn verdient.

Sjoerd en Nik hebben samen ruim 11 jaar ervaring in het aanbrengen van zonnestroominstallaties, je krijgt dus gegarandeerd de beste kwaliteit voor je investering. 

Voordat we bij je langskomen vragen we alvast de nodige informatie aan te leveren zodat we ons kunnen inlezen in je situatie en een concept ontwerp kunnen maken. Over een kop koffie bij jou thuis leggen we dit ontwerp uit en valideren we deze. Nu volgt onze aanbieding voor jouw zonnepanelen, bij akkoord komen we deze binnen 6 weken plaatsen!

Kwaliteit staat voorop

Wij plaatsen zonnepanelen van gerenommeerde zonnepanelenfabrikanten, de zogenoemde Tier 1 fabrikanten. Daarnaast zorgt het type omvormer voor de grootste impact op de opbrengst en kwaliteit van jouw zonnesysteem. Daarom werken we bij De Duurzame Dakvrienden standaard met twee typen omvormers, namelijk; SolarEdge met optimizers en micro-omvormers van Enphase.

Beide typen omvormers zorgen voor een optimale prestatie per paneel. Dat wil zeggen dat vervuiling of schaduwval op één paneel niet de overige panelen beïnvloedt. Afhankelijk van jouw thuis- of bedrijfssituatie en voorkeur, selecteren we het type omvormer dat het meest geschikt is. Heb jij andere wensen, dan kunnen wij uiteraard ook een ander ontwerp aanbieden.

Natuurlijk leggen wij graag alles rustig nog een keer uit met een kop koffie!

Plaatsing van een Thuisbatterij

De komende periode kun je nog volledig gebruikmaken van het salderen van extra opgewekte energie, alleen dit zal op korte termijn gaan veranderen.

Met de thuisbatterij sla je extra opgewekte zonne-energie van je zonnepanelen tijdelijk op en kun je die energie na zonsondergang weer gebruiken. Het toevoegen van een thuisbatterij bij je installatie heeft een aantal hele mooie voordelen.

Door een thuisbatterij toe te voegen aan je huis probeer je ervoor te zorgen dat zo min mogelijk stroom langs jouw energiemeter gaat. Met andere woorden, je houdt zoveel mogelijk energie in je huis en neemt zo min mogelijk energie af van het stroomnet. Je hoeft de energie die je uit de batterij haalt niet meer in te kopen van de energieleverancier. Aan het einde van de maand houd je dus meer centen in je zak!

Nieuwsberichten over netcongestie vanwege zonnepanelen zijn jou vast niet ontgaan. Daar biedt een thuisaccu een oplossing voor! Door het plaatsen van een thuisbatterij wordt het stroomnet ontlast en zullen je zonnepanelen niet zo snel afgeschakeld worden. Zorg dat je beter bent voorbereid en plaats extra opgewekte energie van jouw zonnepanelen in een accu.

Hoe ziet dat eruit?

Wij analyseren vooraf de energiebehoefte van jouw woning. Op basis van het benodigde vermogen en hoeveel energie (kWh) er verbruikt wordt van zonsondergang tot zonsopkomst, selecteren wij de juiste thuisaccu. Deze batterij voor zonnepanelen zal dan het grootste deel van de nachtelijke energievraag kunnen leveren.

De batterij wordt zo ingesteld dat hij dynamisch op- en aflaadt afhankelijk van de stroombehoefte in jouw huis en de productie van de zonnepanelen. Zo'n slimme thuisbatterij wordt namelijk gekoppeld met de energiemeter met jouw woning.

Een behoorlijk technisch verhaal, dat begrijpen we. Wil je hier meer over horen en kijken of een thuisbatterij verstandig bij jou thuis is, neem dan vooral contact met ons op!

Actieve Energiemonitoring

Energie is een kostbaar goed en een belangrijke factor in ons dagelijks leven. We weten dat veel mensen graag bewuster willen omgaan met hun energieverbruik, maar het ontbreekt hen vaak aan de juiste tools en informatie om dat te doen. 

Daarom bieden we Actieve Energiemonitoring aan, om jou te voorzien van real-time gegevens over jouw energiegebruik en -opwekking. Met Actieve Energiemonitoring krijg je inzicht in de verschillende energiestromen in je huis of bedrijf en helpt jou deze energie beter te reguleren.

Deze krachtige tool bieden we aan bij huis- of bedrijfseigenaren die hoge resolutie data willen hebben en exact te weten willen komen hoe hun energieprofiel eruit ziet. 

Hoe werkt het?

Onze monitoringoplossing maakt gebruik van geavanceerde sensoren en geïntegreerde systemen die continu gegevens verzamelen over jouw energieprestaties. Al deze informatie wordt verzameld en weergegeven op een gebruiksvriendelijk online dashboard. Hiermee krijg je een overzichtelijk beeld van hoeveel energie je verbruikt en hoeveel je opwekt met jouw zonnepanelen.

Door real-time gegevens te zien, kun je beter begrijpen waar en wanneer je energie verbruikt. Je krijgt inzicht in piekmomenten en kunt ontdekken welke apparaten of activiteiten verantwoordelijk zijn voor de meeste energiekosten. Met deze kennis kun je bewuste keuzes maken om jouw gedrag aan te passen en energie te besparen.

Bij De Duurzame Dakvrienden begrijpen we dat elke woning uniek is, en daarom bieden we persoonlijk advies en ondersteuning op maat. Ons team staat klaar om jouw vragen te beantwoorden en te begeleiden bij het gebruik van de actieve energiemonitoring om jouw duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Dus, als je jouw steentje wil bijdragen aan een groenere wereld en tegelijkertijd wil besparen op jouw energiekosten, neem dan vandaag nog contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Energiecoaching

Duik met een energiecoach jouw unieke verbruiksprofiel in en leer hoe de nieuwste technologie jou kan helpen je energierekening omlaag te brengen!

Energiecoaching is een persoonlijke begeleidingsservice die we aanbieden aan klanten die al gebruikmaken van onze dienst "Actieve Energiemonitoring", maar behoefte hebben aan extra ondersteuning en expertise. 

Voor wie de extra stap wilt zetten en onder begeleiding van een Dakvriend inzicht wilt krijgen en verbeteringen wilt doorvoeren in het energieverbruik, is er de Energiecoach!

Een Energiecoach wat voor jou?

Onze energiecoaches werken nauw met jou samen om energieverbruikspatronen te analyseren en te evalueren. Door geavanceerde meetgegevens te interpreteren en te combineren met jouw specifieke behoeften, kunnen we identificeren waar er ruimte is voor verbetering. 

Zo zal het, met de toekomstige afbouw van de salderingsregeling, steeds belangrijker gaan worden om opgewekte energie van zonnepanelen direct te gaan verbruiken in jouw woning. En dan kunnen we verklappen dat er een stuk meer slimme techniek beschikbaar is, dan slechts de wasmachine en vaatwasser overdag aan te zetten.

Als je al gebruikmaakt van onze dienst "Actieve Energiemonitoring" en behoefte hebt aan extra begeleiding om jouw energieverbruik verder te optimaliseren, dan is Energiecoaching de volgende logische stap. Neem gewoon contact met ons op, en wij zorgen ervoor dat een energiecoach je bijstaat op jouw duurzame reis!

Onze certificeringen

De Duurzame Dakblog

Hier vind je alles, van achtergrondkennis, nieuws tot de laatste projecten die de Dakvrienden met trots hebben opgeleverd.